0515 433991


Home  /  Diensten  /  In-situ bodemsanering  /  Chemische oxidatie van verontreinigingen

Chemische oxidatie van verontreinigingen

Als er snel resultaat geboden is of wanneer de biologische aanpak extra ondersteuning kan gebruiken dan biedt chemische oxidatie uitkomst.

Wij voeren directe bodeminjecties uit met chemische oxidatoren:

  • Permagnaat; Een zeer effectieve oxidator voor gechloreerde oplosmiddelen.
  • Geactiveerde persulfaat; Een zeer krachtige oxidator voor gechloreerde oplosmiddelen en olie producten (benzine, enz).

Bij directe bodeminjecties garanderen wij dat de oxidatoren zeer nauwkeurig worden aangebracht in de verontreinigde zone. Als de oxidatoren zijn aangebracht blijven permagnaat en geactiveerde persulfaat enkele maanden actief waardoor de reactie met de verontreiniging in deze periode kan plaatsvinden.

T & K Service biedt ook behandelingen aan met andere oxidatoren:

  • Gemodificeerde Fenton’s
  • Ozon

Deze oxidatoren kunnen voor zowel kleine als grote verontreinigde locaties kosten effectief worden aangebracht.

Gemodificereerde Fenton’s.

Gemodificeerde Fenton’s is de sterkste oxidator en daardoor geschikt voor het verwijderen van vrijwel elke verontreiniging. Wij maken gemodificeerde Fenton’s aan op de locatie door het samenvoegen van de basis grondstoffen. Eens samengevoegd start de reactie die krachtige radicalen produceert voor de oxiderende werking. Een proces dat enkele uren doorwerkt.

Ozon.

Oxidatie met ozon is een gas gedragen oxidatieproces. Ozon is een sterke oxidator die uit zuurstof wordt gevormd die uit de lucht wordt betrokken.
Ons ozonisatie proces onderscheidt zich van het proces waarbij ozon verdund in lucht in de bodem wordt geblazen. Dit proces heeft tot gevolg dat er uitdamping kan plaatsvinden van de verontreiniging en rest concentraties ozon kunnen ontwijken. T & K Service produceert grote hoeveelheden uiterst kleine hoog geconcentreerde ozon belletjes die uitzonderlijk lang actief blijven in de bodem en niet uit het grondwater ontwijken. Deze aanpak is veel effectiever, uitdamping van de verontreiniging en van restconcentraties ozon worden vermeden.

Contactgegevens

Postadres
Spijkerboor 56
8607 KC  Sneek

Kantoor en werkplaats adres
De Loads 3
8447 GP  Heerenveen

0515 433991

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief